Šifra proizvoda: MZ4ADZJ
13,95 КМ
55,80 КМ/kg
Cijena sadrži PDV
Slatkasti okus Arabice sa notama kakaa i ugodnim voćnim retrookusom
Povećanje proizvodnih kapaciteta za 50% sa novim tehnološkim postrojenjem
Stalna i ukupna kontrola kvaliteta
Kontrolisano prženje i njeno usklađenje
Karakterističan slatkasti okus Arabice sa notama kakaa i ugodnim voćkastim retrookusom.
Tehnologija
Da bi se kafa upropastila, dovoljno je samo jedno pogrešno zrno. U Manuel Caffè-u to dobro znaju i zbog toga su odlučili investirati u novo tehnološko postrojenje koje za više od 50% povećava svoj godišnji proizvodni kapacitet. Na taj način se može osigurati stalna i ukupna kontrola kvalitete u svim fazama proizvodnje, energetska ušteda, a prije svega, pažljiva selekcija svake šarže. Naime, prije prženja, zelena kafa se brižljivo pročišćava magnetnim i mehaničkim tretmanom, pri čemu se usisavaju prašnjave supstance i isparljivi ostaci.
Prženje
Sada su zrna kave spremna da potamne zahvaljujući prženju. Proizvođač Manuel Caffè obavlja ovaj korak prije miješanja – recepti za prženje su usavršeni i različiti ovisno o tipu kave, omogućuju svakoj varijanti da ponudi svoje najbolje kvalitete. Konvekcija prženja osigurava da se zrno kave nikad ne izlaže direktnoj vatri i ravnomjerno se prži što ističe njegove najbolje organoleptičke osobine. Naknadno hlađenje zraka pojačava miris skriven u srcu svakog malog zrna kave.
Miješanje
Nijedna vrsta kafe neće nikad sama pružiti savršeni espreso – šoljicu kafe koja ima skladan okus, bogatu aromu i punoću. Dobar talijanski espreso nastaje iz mješavine od 7 do 13 različitih komponenti. Zbog toga proizvođač Manuel Caffè obraća toliku pažnju na ovu operativnu fazu. Zrna kave, nakon sporog sazrijevanja u silosima na kontroliranoj temperaturi koja omogućava produbljivanje aromatične baze kave i osigurava trajanje okusa, pakuju se u inertnoj atmosferi dušika. Okus mješavine će ostati nepromijenjen čak i nakon godinu dana od proizvodnje.